woensdag 7 december 2011

Babypraat

Babygebaren met je baby èn dreumes

Wil je je baby begrijpen? Je dreumes helpen zich te uiten? Babys kunnen nog niet praten, maar je kunt al wel met ze communiceren, met gebaren! Dit boek geeft heel veel voorbeelden van gebaren en tips over hoe je ze kunt gebruiken. Het motiveert ouders om met babypraat te beginnen en te ontdekken dat gebaren een grote ondersteuning kunnen zijn in de communicatie.

Het gebruiken van gebaren met jonge kinderen is niet moeilijk. Je hebt alleen je handen nodig en een beetje geduld. Met simpele handgebaren maken babys en dreumesen duidelijk wat ze willen of voelen. Door zelf ook op deze manier te communi-ceren leer je je kind dat hij met zijn handen kan zeggen wat hij met zijn mond nog niet (goed) kan.

In het boek is een uitgebreid gebarenwoordenboek opgenomen met duidelijke tekeningen en heldere aanwijzingen. Met Babypraat wordt communiceren met gebaren net zoiets vanzelfsprekends als praten, spelen, verzorgen, voeden en knuffelen.

Dit compacte boek met vele kleurenfoto's en zwart-wittekeningen probeert de communicatie tussen volwassene en baby gemakkelijker te maken. Met gebaren die woorden ondersteunen, leer je je baby (of peuter tot ca. 2 jaar) zich te uiten met gebaren. Op deze wijze kan het kind duidelijk maken wat het wil zonder woorden te gebruiken. Het kind is volgens de schrijfster eerder in staat om zich in gebaar te uiten dan in woord.

Elk hoofdstuk is onderverdeeld in duidelijke paragrafen doordat er gebruik gemaakt wordt van gekleurde tussenkopjes. Dit bevordert de overzichtelijkheid. Ook de korte samenvattingen, gegeven in gekleurde kaders, dragen hiertoe bij. Met een korte lijst van websites voor verdere informatie. De schrijfster heeft in Leiden gezinspedagogiek gestudeerd. Zij paste de technieken van babypraat ook toe bij haar eigen kinderen, dus schrijft ze tevens uit eigen ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten