zaterdag 17 december 2011

Pauline Oud

Nadat Pauline Oud in 1985 is afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten Utrecht heeft zij een aantal jaren als beeldend kunstenaar en als docente tekenen en schilderen gewerkt.

Sinds 1994 werkt Pauline als illustrator.

Voor uitgeverij Clavis schrijft en illustreert Pauline een serie peuter-prentenboeken over konijntje Fien en muisje Milo. Het boek Aankleden met Fien en Milo is door het CPNB en Stichting Lezen gekozen als een van de 10 mooiste prentenboeken voor de Nationale Voorleesdagen 2009.



Voor jonge gezinnen schrijft en illustreert Pauline een serie familieboeken: o.a. het Kraambezoekboek en Baby’s eerste jaar.
Binnenkort verschijnt het boek Mijn kleinkind in dezelfde serie bij uitgeverij Imagebooks. Pauline werkt momenteel aan 2 nieuwe titels binnen deze serie. Naar aanleiding van de serie ontwierp Pauline knuffels en kadosets rond het konijn Bo en hondje Sam.



Voor de allerkleinsten maakte ze samen met Betty Sluyzer onder andere de serie Tijn-boekjes, Billen Buikje Benen , Drie haasjes gaan slapen, Drie haasjes gaan eten en Drie haasjes op de wc.
Het laatste boek is genomineerd door het CPNB en Stichting Lezen als een van de 10 mooiste prentenboeken van 2004.



Veel kinderen leren lezen uit juf is in de war, juf is in luf en
mees kaas maakt lol dat ze samen met Anneke Scholtens maakte. Dit jaar verschenen er weer twee nieuwe titels binnen deze serie.

Voor Sesamstraat illustreert Pauline o.a. verhalen over het jongetje Hendrik en het meisje Veerle die Sien en Meneer Aart aan het eind van het programma voorlezen.

Voordat haar werkdag begint gaat Pauline eerst een uurtje hardlopen om na te denken over haar tekeningen.

Pauline Oud is in 1963 geboren in Hilversum en ze woont samen met haar man en haar zoon en dochter in een fijn huis aan het bos in Bilthoven. Pauline kijkt heel graag naar de eekhoorntjes die spelen in de bomen tegenover haar werkkamer.

De leukste plek van de wereld vindt Pauline het museum over de Middeleeuwen in Parijs waar ze uren kan kijken naar de boeken die 700 jaar geleden fantastisch mooi zijn geïllustreerd door haar middeleeuwse collega's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten